Barnehagen vår

Vi er en familiebarnehage som ligger på Vikåsen, Ranheim. Barnehagen har eksistert siden 2005 og er godkjent for 10 barn i alder 1-6 år. De siste årene har vi hatt barn som går her, helt opp til skolestart. Barnehagen ligger i 1.etage. Vi har egen inngang for barnehagen sine barn og foreldre.

Skogen er vår nærmeste nabo og den bruker vi flittig. Vi ser at barna trives i skog og mark og mestringsfølelsen kommer deretter. Området vi bor i er et trygt og godt område da vi ligger innerst i en blindvei. Vi besøker også forskjellige lekeplasser i nærområdet. Vi er ofte på tur, alt etter hvordan dagene og været er. For barn som er fylt 3 år, utvider vi nærområdet og legger inn ulike kulturelle innslag i Trondheim by. Vi følger opplegg som er lagt opp for barnehager og tar da buss. Aktiviteter vi da er med på, er blant annet besøk i Domkirken, 2 svømmeuker i året i Pirbadet, guiding på Vitenskapsmuseet, Vitensenteret, Sverresborg museum, 4H gård, Middelalderutstilling, Sjøfartsmuseet og Toddleropplegg på DMMH. Vi har også egne opplegg med vinteraktiviteter, brann -og førstehjelpsuker, soluke, markering av FN-dagen, karneval, besøk i gymsal samt mye mer. 

Vi henter formingsmateriell fra skogen og liker å bringe skogen inn i barnehagen, uansett årstid. Vi liker å være kreative og la barna få sanse og utfolde seg gjennom hverdagen. Vi pynter opp med det barna lager i barnehagen før det blir med hjem til foreldre. 

Vi er en barnehage som har mulighet til å ta det med ro, og samtidig drive en fullverdig pedagogisk virksomhet hvor Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver er vårt pedagogiske verktøy. Målet vårt er at barna skal ha en god og innholdsrik hverdag, hvor vi skaper gode relasjoner mellom barn og voksne, og selvfølgelig mellom barna.

       

Vi samarbeider med 2 andre familiebarnehager på Vikåsen samt en familiebarnehage på Jonsvatnet. På denne måten klarer vi å skape større grupper hvor vi også har aldersrelaterte aktiviteter. Tilsammen er vi 25 barn. 

Ta gjerne kontakt for besøk eller om dere lurer på noe. Vil dere ha et mer dypdykk i hvordan vi jobber anbefales det å trykke på linken som ligger under Årsplan. 

Åpningstider er mandag til fredag 07.15-16.30.